diumenge, 23 d’abril del 2017

PER SANT JORDI... LABORATORI DE LLETRES I IMATGES

Com que la Diada de Sant Jordi enguany ha caigut en diumenge, a l'escola, ens vam avançar i la vam celebrar el divendres. Així vam anar fent boca.

Per segon any consecutiu vam anar al parc de la Mediterrània per gaudir d'una estona de bona lectura A L'AIRE LLIBRE.

I, a més, els nens i les nenes del cicle inicial van fer una activitat nova: UN LABORATORI DE LLETRES I IMATGES !!!

El laboratori de lletres i imatges , és un espai de creació que convida a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ampli del terme: llegir amb tots els sentits, la lectura d’imatges i sons, la creació literària com un joc, la imaginació poètica com a forma artística.

A partir d’un conte es crea una atmosfera suggerent, es mostren àlbums il·lustrats buscant lligams entre ells o amb altres gèneres literaris, fórmules originals per presentar llibres. Es projecten imatges que ampliïn mirades, es busquen relacions entre l’escriptura i altres formes d’expressió: plàstica, musical, teatral...

El conte inspirador del laboratori va ser "La provisió de petons de la Zea", és per això que el laboratori duia per títol "ELS PETONS".

Aquesta idea dels LABORATORIS DE LLETRES I IMATGES va sorgir de la Biblioteca Municipal Roca Umbert de Granollers. Si voleu més informació cliqueu aquí.

Ens ho vam passar molt i molt bé escoltant la història de l'Amanda i el seu catàleg de petons. Vam llegir i compartir lectura de llibres sobre petons una bona estona. Ens vam quedar embadalits amb el conte "La provisió de petons de la Zea" i, és clar, PETONS, petons, petons... Tots vam voler fer la nostra pròpia provisió de petons.


No us ho perdeu. Una imatge val més que 1.000 paraules !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada